hajhullás okai
Webáruház

Szüntessük meg a hajhullás okait!

A haj a fejünkön található és megvéd a sérülésektől, emellett meghatározza a kinézetünket is. A fajtáját a szüleinktől örököljük, de a táplálkozásunk és egyéb külső behatások miatt is változhat. Megesik, hogy veszítünk belőle, de naponta körülbelül 100 szál hullása normális jelenség. Ha ennél több hullik ki, akkor már oda kell figyelnünk, ugyanis a hajhullás okai lehetnek különböző betegségek.

Tavasszal és ősszel a hajunk megújul, ezért többet elveszíthetünk, ami nem gond, viszont más esetben probléma lehet az önbizalmunkra nézve is. A nagyobb számban történő hullás arra is mutathat, hogy valami nem jól működik a szervezetünkben. Ez lehet stressz, hormonális változás, gyulladásos betegség, pajzsmirigy problémák, ásványi anyagok hiánya, gombás fejbőr fertőzés, gyógyszer mellékhatása, tehát ilyen esetekben nem árt egy góckutatás. Mivel a hajhullás okai igen sokfélék és durvábbak is lehetnek, amint észrevesszük e jelenséget, forduljunk orvoshoz vagy szakemberhez, hogy időben kiderüljön a probléma oka.

Kopaszodás okai között a genetika

A hajhullás minden embert érinthet, csak más mértékben és formában. Nőknél van, hogy idősebb korban is alig észrevehető a haj hullása, míg férfiaknál már fiatalon látható lehet, ahogy a hajvonal jóval feljebb húzódik. A kopaszodás okai közül az első a genetika, ez általában a legfőbb. Emellett lehet tápanyaghiány, hormonális betegség, felszívódási gond, de a stressz és a gyulladásos megbetegedések is okozhatják.

Létezik egy androgén alopecia nevű probléma is, ami hormonális eredetű és a férfiúi önbizalmat lejjebb nyomhatja, de ezt is lehet szakemberrel kezeltetni. Nem kell azonnal aggódni, hanem utána kell nézni, hogy mivel szüntethetjük meg a gondot. Ha megszűnnek a kopaszodás okai, akkor a haj ismét egészséges lesz, de ehhez használjunk hajerősítő készítményeket és szedjünk vitaminokat, amelyekben van B, H, A, E, C-vitamin, folsav, cink, szelén, vas és szilícium, ugyanis ezek a vitaminok és ásványi anyagok azok, amelyek elősegítik, hogy a hajhagymák erősebbek legyenek.

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük