öntöző karbantartás
Webáruház

Öntöző karbantartás. Mikor és milyen gyakran történjen?

A kert nem megfelelő vízellátása komoly károkat okozhat. Sárguló pázsit, hulló levelek, elszáradó gyökerek. Ez csak néhány, a talajban lévő vízhiány következményei közül. Annak érdekében, hogy növényeket a megfelelő mennyiségű vízzel lássák el anélkül, hogy órákig locsolnának, egyre többen döntenek az automata locsolórendszer mellett. A zavartalan működéshez elengedhetetlen a rendszeres öntöző karbantartás. Mit foglal ez magába és miért kell rendszeresen karbantartani az automata locsolót?

Az öntöző karbantartása megőrzési és javítási céllal egyaránt elvégezhető. Legalább évente egyszer kell ezt megtenni. A folyamat az alkatrészek ellenőrzéséből és tisztításából áll. Az öntöző karbantartási munkálatokat általában tavasszal, az új kertészeti szezon kezdete előtt érdemes elvégezni, amikor az automata kerti locsoló újraindítására készülünk. A karbantartásra akkor is szükség van, ha a rendszer működésével kapcsolatban problémák merülnek fel. Ez lehetővé teszi a gondok okának megtalálását és a sérült elemek javítását.

Öntözővel a zöld növényzetért

A kert helyes locsolása elengedhetetlen az ott lévő növények buja és egészséges növekedéséhez. Annak érdekében, hogy a kert minden szegletét megfelelően öntözzük, érdemes automata öntöző mellett döntenünk. Egy ilyen rendszer szakszerű megtervezése és kivitelezése garancia arra, hogy az öntözés problémája hosszú évekre megoldódik. Az általunk nyújtott öntözési szolgáltatásunk részeként, különböző vízforrásokon alapuló öntözők átfogó tervezését és telepítését végezzük. Az általunk kínált professzionális öntözők mindegyike több elemből, például szórófejekből, vezérlőkből vagy esőérzékelőkből áll.

Az ilyen típusú megoldások hatékonyak és eredményesek, tökéletesen működnek az otthoni kertekben, valamint kereskedelmi egységek udvarain, sportpályákon és még sok más területen. A növények megfelelő mennyiségű vízzel való ellátása nem könnyű feladat. Az öntözőkannával vagy kerti tömlővel történő locsolás, különösen a nagyobb kertekben, gyakran időigényes és hatástalan. Egy öntöző sokkal egyszerűbbé és automatizáltabbá teszi ezt a folyamatot.