Szolgáltatások

Ne indulj el utasbiztosítás nélkül!

Az utazás egy olyan élmény, amit senki nem vehet el tőlünk induljunk a világ bármely pontjára, akár síelni, várost nézni vagy egy tengerparti nyaralásra. Viszont egy baleset, betegség vagy bármilyen nem várt esemény könnyen beárnyékolhatja az egyébként felhőtlennek tervezett pihenést. Az otthonunktól távol a legtöbb esetben ezeket a helyzeteket nem egyszerű kezelni, és olykor meghökkentően magas költségekkel is kell számolnunk egy-egy ellátás, vagy kár esetén. A nyugodt pihenés érdekében javasolt előre felkészülni az esetlegesen nem várt eseményekre.

Ezért fontos az utasbiztosítás

Akár egyedül, akár családdal indulunk útnak ma már elengedhetetlen, hogy mindezt egy előzetesen megkötött utasbiztosítással tegyük. Sok esetben nem csak az anyagi kár fedezése miatt fontos, de a kiválasztott biztosítás mellé egy szakértői csapatot is kaphatunk, akik azonnali segítséget nyújtanak telefonon, amint felmerül a probléma. Így nem kell magunknak kitalálni, hogy mit is kellene tenni, közvetlen és gyors segítséget kapunk.

Ha nem tudjuk pontosan, hogy milyen biztosításra lenne szükségünk az adott utazáshoz, kérjünk szakértői segítséget személyesen, de az utasbiztosítás kötése online is történhet. Ma már az online felületeken is minden információt megtalálunk a megfelelő honlapot böngészve. Javasolt teljeskörű védelmet választani, hiszen ebben az esetben tényleg semmin nem kell aggódni. A biztosítás megadott keretein belül gondoskodik rólunk abban az esetben is, ha elvész a csomagunk, de akkor is, ha netán balesettel vagy betegséggel állunk szemben.

Ezek az alap biztosítási formák

Utas-, és balesetbiztosítás
Ha tudjuk, hogy az utazás során veszélyes programot is tervezünk, mint búvárkodás, rafting esetleg sziklamászás, akkor ne induljunk el utas-, illetve balesetbiztosítás nélkül, akkor sem, ha csak határmenti vidékre indulunk. De egy átlagos nyaralás esetén is nyugodtabban pihenhetünk, ha biztosítva vagyunk, ugyanis az alap életbiztosításban foglaltakon túl érvényes csonttörésre, rokkantságra és a halálesetre is.

Poggyászbiztosítás
Amennyiben repülővel indulunk útnak, mindenképpen javasolt poggyászbiztosítást kötni, akkor is, ha csak egy másfél órás útra készülünk, hiszen ezidő alatt is megsérülhet vagy elveszhet a poggyászunk, ami igen kellemetlen lehet. Persze azonnal a biztosítás sem nyújt megoldást, viszont utólag legalább megtéríti a károkat. Az utazást megelőzően azonban jól olvassuk át a szerződést, mert egyes tárgyakra nem minden esetben érvényes a biztosítás.

Asszisztencia
Az asszisztencia szolgáltatással kiegészítve bármelyik biztosítás esetén telefonon kérhetünk segítséget a biztosítónktól, minek során segítenek, hogy milyen problémával hova forduljunk. Sok balesetbiztosítás alapból tartalmazza ezt a kiegészítést, de inkább kérdezzünk rá a szerződés aláírásakor. Külön köthetünk az autóra is asszisztencia szolgáltatást, abban az esetben is, ha nem saját, hanem bérelt járműről van szó.

Ezekre figyeljünk még

Sajnos gyakori hiba, hogy kizárólag a poggyászunkat biztosítjuk be, és hajlamosak vagyunk a saját egészségünk biztosítását elfelejteni. Pedig, ha a csomag sérül meg, esetleg keveredik el az utazás során kevésbé jár megterhelő költségekkel, mint egy kórházi ellátás. Még a poggyászunkat legrosszabb esetben is néhány százezer forintból pótolni tudjuk addig egy sziklamászás során történt baleset utáni ellátás jóval nagyobb költséget róhat ránk – helikopteres mentés esetén akár milliós tétellel is számolhatunk. De egy tengerentúli megbetegedés is tetemes számlát vonhat maga után, amihez mérten az előre megkötött biztosítás összege igen elenyésző. Az asszisztencia szolgáltatással pedig mindezek mellé olyan kiegészítést kapunk, amivel nem csak profi segítséget, de időt is nyerünk.

Válaszd ki online az AXA utasbiztosításai közül csupán néhány kattintással a neked megfelelő utasbiztosítási csomagot!

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük