modern kandalló
Webáruház

Modern kandalló nagyobb üvegfelülettel

Manapság nagyon sok otthont az egyszerű, letisztult stílus jellemez, így a fűtőberendezést is ennek megfelelően kell kiválasztani. Éppen ehhez az irányzathoz igazodik a modern kandalló, ami számtalan kiváló tulajdonsággal is rendelkezik. A megvételét nagyon egyszerűen megoldhatjuk, ha felkeressük a benkel.hu webáruház felületét. Nagyobb üvegfelülettel rendelkeznek ezek a tűzterek, maximalizált méreteik miatt, az ajtók rátakarnak a hamufiókra, így annak ürítése csak az ajtó kinyitása után lehetséges.

Ennél a típusnál az alapfelszereltség a külső égési levegő rácsatlakozási lehetőséget is tartalmazza. Teljesen belső levegő független kivitelűek az itt kapható modern kandalló típusok, amelyeknél az elsődleges, másodlagos és harmadlagos égési levegő ellátás egyaránt a külső légforrásból történik. Öntvény a tűztere, illetve magas minőségű lemez anyagból készült az ajtó és a keret. Új építésű házakba ideális egy modern kandalló, de bármelyik otthonba, aminek illik a stílusába, szintén jó választás.

Remek a kandalló vízteres verzió

Vannak, akik olyan kandallót keresnek, aminek használatával az egész házat fűthetik, nem csupán azt az egy helyiséget, amelyikben elhelyezésre kerül. Erre a célra ideális a kandalló vízteres változata, aminek szerkezete általában egy alsó tűztérből és a rászerelt víztartályból áll. Ugyanakkor kombinálható alsó víztérrel is. Kisebb helyiségekbe történő telepítés esetén ajánlott az utóbbi megoldás, ahol nincs szükség nagy légfűtő teljesítményre. A kandalló vízteres verzió variánsainál vízoldali és légfűtő teljesítményt különböztetünk meg.

A vízoldali a különböző hőleadó egységeken keresztül juttatja el a megtermelt hőt, mint radiátor, padló vagy fal. A légfűtő teljesítmény a telepítés helyiségében hasznosul. Családi ház fűtésrendszerének megtervezésénél át kell gondolni az igényeket, figyelembe venni a belső terek elrendezését annak érdekében, hogy a megfelelő készülék kerüljön kiválasztásra. Kitűnő döntés a kandalló vízteres típusa, ha az egész házat ezzel szeretnénk fűteni a hideg, téli napokon.