érvéghüvely
Webáruház

Mire is jó pontosan az érvéghüvely?

A villanyszereléshez, de az audio eszközök javításához is szükség lehet egy olyan kis eszközre, ami segít a kábelek összekapcsolása során fixálni és összenyomni azoknak a tartalmát. Három típusú érvéghüvely létezik: van szigetelt, szigeteléssel nem rendelkező és ikerhüvely. A szigetelt érvéghüvelyeken egy színes műanyag hüvely található, az ónozott rézcső felső részén.

A színkódokat illetően is három típusról lehet beszélni: W, T és DIN, azaz a Deutche Industrie Normen színkódok bizonyulnak a legnépszerűbbnek. Tudják a villanyszerelők és az audofilek is, hogy bizony igen praktikusnak mondható az érvéghüvely, hiszen arra számos esetben, megannyi szituációban nagy szükség lehet.

A KáCsa Audió shopban egyszerűen megvehető az a modell, amelyik biztosan beválik. A szerelt és csomagolt kábelek és természetesen az egyedi hosszúságú vezetékek is megvehetők itt. Aki egy kicsit jobban elmerül a cég felhozatalában, hamar rájön, hogy igazából minden olyan kiegészítő megtalálható, ami például hifi építéshez kell. Természetesen számos változatban kapható a gyakran pótolhatatlan érvéghüvely.

A HDMI 2.1 kábel fontossága a játékok világában

A legújabb Xbox Series X és PlayStation 5 konzolok dobozában minden fontos tartozék adott, hogy egyből el lehessen kezdeni játszani, a megfelelő képminőségben. Ha viszont még sem található meg egyik dobozában sem a HDMI 2.1 kábel, aggódni akkor sem kell, hiszen ez is kapható a kacsa-audio.hu weboldalán.

Az Ultra High Speed HDMI vezeték szintén többféle típusban kapható. Amikor a vásárlásra kerül sor, a HDMI 2.1 kábel bizonyos paramétereire figyelni kell. A HDMI 2.1-es és 48 Gbps-es jelzések egyszerűen nem hiányozhatnak az eszközről. A szakemberek szerint, a vásárláskor távol kell maradni a gyenge minőségű, túl olcsó vezetékektől.

Az Xbox Series S mellé egyébként biztosan nem jut HDMI 2.1 kábel, ugyanis ehhez mindössze egy 1.4-es HDMI vezetéknek szorítottak helyet. Aki valóban új szinten akarja élvezni a legújabb játékokat, a kellék mellé beszerez egy 4K@120 fps-es, HDMI 2.1-es csatlakozókkal rendelkező televíziót is.

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük