Szolgáltatások

Melyek most a legnépszerűbb gyöngy márkák?

A gyöngyfűzés, -hímzés, -horgolás és minden egyéb gyöngy felhasználási technika bizony méltán él együtt az emberiséggel már évezredek óta. Díszként való hasznosításuk sokrétű, akár saját felhasználásról, szeretteink megajándékozásáról vagy épp otthonunk díszítéséről legyen szó. Igen ám, de mit ér a munkánk minőségi alapanyagok nélkül? Melyek a legnépszerűbb márkák és miért?

Gyöngyök a világ körül

Sokaknak talán úgy tűnhet, hogy a cseh márkák gyakorlatilag verhetetlenek, főleg az úgynevezett Crystal Valley miatt, ahol a tradíció és a folyamatosan megújuló szakértelem már évszázadok óta együttműködik. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy az ékszerkészítés japán hagyományai is milyen régre nyúlnak, természetes hát, hogy ebből a Távol-Keleti országból is nagyon jó minőségű gyöngyöket és ásványokat szerezhetünk be. Ha pedig Európában és Ázsiában már körülnéztünk, bizony érdemes lehet az Egyesült Államokban is keresgélnünk, mert a modernitás és az innováció talán ott a legerősebb – ez pedig kiváló megmunkálású ékszeralapanyagokat eredményez.

Gyöngyöm, gyöngyöm, mondd meg nékem…

Ennyit az ízelítőről, jöjjenek a konkrétumok! Nézzünk néhányat az aktuálisan legnépszerűbb márkák közül:

Czech Mates – A márka, amely egy fűzési technika is egyben. A modern gyöngyfűzés alapjaként is aposztrofált módszert Nichole Starman dolgozta ki, a célja pedig az volt, hogy a felhasznált gyöngyök a kész ékszerben alakjukkal és színükkel is együtt harmonizáljanak, valami egészen újszerű vizuális élményt hozva létre.

Les Perles par Puca – De még mielőtt jobban elmerülnénk a cseh szakértelemben, tegyünk egy kis kitérőt a divat fővárosába, Párizsba! Ez a márka talán a legifjabb mind közül, ráadásul egy szerencsés véletlennek köszönhetjük: Francois Parent, a Swarovski gyöngyök forgalmazója egy párizsi látogatása alkalmával botlott bele Puca, egy neves francia tervező munkáiba, amikbe rögtön beleszeretett. Hamarosan fel is kérte őt egy közös projektre, az együttműködésből pedig létrejött a “par Puca” márka, ami ma már egyet jelent a francia eleganciával ötvözött finom kidolgozottsággal.

Matubo – Térjünk is vissza Csehországba, a gyöngykészítés fellegvárába, ahol a Matura család évszázados munkájával szerzett magának nevet. Az automata üveggyöngy gyártás feltalálása ugyanis hozzájuk fűződik, a munkájukba vetett hit pedig generációról generációra öröklődik. Az ő márkájuk a Matubo, amely méltán ismert színeiről, árnyalatairól és tisztaságáról.

Miyuki – Ugorjunk egy nagyot és érkezzünk meg Japánba, az ősi tradíciók otthonába. Bár a Miyuki cég alig száz éve kezdett bele az üveggyöngy gyártásba, termékeiken mégis az évezredes japán kultúra érződik. A múlt és a jelen effajta fúziója pedig azt eredményezte, hogy a “japán gyöngy” szinte már a Miyuki cég szinonimájává vált, köszönhetően a minőségbe vetett hitüknek.

Preciosa – Most pedig érkezzünk vissza Csehországba, egyenesen a Kristályvölgybe. A Preciosa büszkén viszi tovább a minőségi üvegkészítés hagyományát, már közel ötszáz esztendeje! Nem fogjuk végigjárni az egész történetet (bár az érdeklődőknek ajánlom, hogy olvassanak utána, mert nagyon izgalmas), elég csak annyit tudnunk, hogy a kiváló kristálymegmunkálás és ékszerkészítés egyik fellegvárát építették itt ki, így biztosak lehetünk abban, hogy az ő nevükkel fémjelzett gyöngyökből mi magunk is csodálatos ékszereket készíthetünk.

Tierra Cast – Irány Kalifornia! A Tierra Cast sztorija egy tipikus amerikai sikertörténet: volt egy ember, bizonyos Steven Tierra, aki nagyot álmodott, és elkezdte egy garázsban felépíteni a cégét, néhány évtized múlva pedig már a világelsők között találta magát. A Tierra Cast “titka” nem más, mint az egyediség. Ha tőlük vásárolunk, akkor nem csak gyöngyöket veszünk, hanem olyan formatervezett alapanyagokat, amelyekkel garantáltan egyedivé tehetjük a belőlük készített termékeinket. A lehetőségeknek csak a képzeletünk szabhat határt!

Toho – Ezután az igazán nyugati kitérő után kanyarodjunk vissza Japánba. A Toho termékcsalád ugyan még néhány évtizeddel fiatalabb is, mint a honfitárs Miyuki, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy felvegye vele a versenyt. A Tohonál a japánoktól megszokott precizitás keveredik a haladásra való elkötelezettséggel és az újdonságokhoz való alkalmazkodással.

Gyöngyök szigete

Persze válogatni még rengeteg egyéb szempont alapján lehet (és kell is), hogy eldöntsük, éppen melyik ásványok, gyöngyök vagy egyéb kellékek a legmegfelelőbbek aktuális munkáinkhoz. Szerencsére számos olyan oldal létezik, ahol anyag, méret, tematika, márka és sok más szempont alapján böngészhetünk. A legjobb, ha olyan helyről vásárolunk, ahol nem csak a kínálat bőséges, de a számos szűrő segítségével könnyedén navigálni is tudunk a termékek között. Már csak ezért is érdemes szétnézni a Gyöngysziget weboldalán.

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük