fatüzelésű kandalló
Webáruház

Meleg otthon fatüzelésű kandallóval

Környezetbarát, többfunkciós és költséghatékony fűtésmegoldás? A fatüzelésű kandalló örökzöldnek mondható, mert nem megy ki a divatból. A fával történő fűtés, akár kályhákban, akár más egységekben alkalmazva azért környezetbarát, mert a fa megújuló erőforrás, ezen kívül az elégetésével nem szabadul fel a környezetünkre káros gáz. A fatüzelésű kandallónak több típusa van. Anyagát tekintve lemezből, öntvényből, illetve kerámiából készülnek. Az öntvény termékek általában időtállóbbak a társaiknál.

Rendelkeznek üvegfelülettel a tűztérben, így a lobogó tűz gondoskodik a hangulatvilágításról. A lemezből készült darabok egyedi formában is rendelhetőek, az anyag megmunkálhatóságának köszönhetően, ami az öntvény típusokra nem jellemző. Kerámia fatüzelésű kandallók is széles szín-, méret- és formakínálatban vannak jelen. Szinte biztosan a lakásunk stílusához megfelelő típusra lelünk. A kerámia azért jó választás, mert ha sokáig fűtünk, a burkolat felmelegszik olyannyira, hogy a tüzelés befejezésével is jó időre biztosítja a meleget.

Hangulatot varázsolnak a kandallók

A kandallók kétféle hőleadással működnek. Az egyik a sugárzó hő, amit az üvegfelületen keresztül adnak le. A másik a konvekciós fűtés, ami a teljesítmény 60%- át adja. A hideg levegő az alsó szellőzőnyíláson bemegy, a felső nyíláson felmelegedve kijön. Biztonságos külső levegő bevezetéses kivitelben készülnek. Könnyen illeszkednek a lakás hőigényéhez, jellemzőjük a folytonégés és a hosszú parázstartás.

Opcionális a hőtároló blokk, ami azért nagyszerű, mert annak birtokában nem szükséges szüntelenül pótolnunk a fűtőanyagot, akkor is biztosítja a meleget. Tökéletes például, hogy éjjel ne hűljön ki az otthonunk. A vízteres kandallók mellett pedig azért érdemes voksolni, mert több funkciót elláthatunk vele, mint az otthon melegének biztosítása. Megfelelő fűtésrendszer technikával elérhető, hogy a kandalló biztosítsa a meleg vizet a háztartásban. Bármelyik típus mellett dönt, ezek a termékek hatékony, takarékos megoldást jelentenek.

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük