Szórakozás

Közös meccsnézés előnyei

Ha egy olyan tevékenységet keresel, ami összefogja az embereket és megadja a lehetőséget arra, hogy közös élményben legyen részesük, a közös sportnézés egy kiváló választás lehet. Élvezzük, mikor barátainkkal, társaságban van lehetőségünk egy-egy meccs nézésére, hiszen ez egy olyan környezetet teremt, ahol lehetőségünk van kiengedni a gőzt, és közben szórakozhatunk is. Egyesek még egyfajta katarzist is átélhetnek.

Kapcsolódás

Többször mikor összeülünk, nem csak a meccseket nézzük. Szenvedélyes beszélgetésekbe merülünk, mely során elmeséljük egymásnak, mit tudtunk meg kedvenc csapatunkról, játékosunkról, mik az aktuális előrejelzések és hírek az adott sportágban. Ez egy páratlan alkalom a kapcsolódásra, legyen szó családtagokról, barátokról, vagy más, még számunkra idegen szurkolókról. Nem tudod mit nézz? Kapcsolgatod a csatornákat, de sehol sincs egy jó meccs? A net4 plusz adása rengeteg különféle élő sportközvetítés nézésére ad lehetőséget, a nap bármely szakaszában!

Változás

Régebben sokkal inkább voltak gyakoriak, hogy egy közösségi térben elérhető TV előtt nézték a szurkolók a meccseket. Ekkor könnyen lemaradhattak a meccsek egyes részeiről akár amiatt, mert valaki kitakarta a képet, akár amiatt, mert valaki elvonta  a figyelmet (ami egy nagyobb tömeg esetében, valljuk be, igen jellemző). Ma már sokkal inkább jellemzőbb az, hogy mindenki azt, és akkor akarja nézni, amikor szeretné; az okos tévék világában pedig bármi lehetséges. Akkor állítjuk meg a meccset, amikor akarjuk, és ha úgy tartja kedvünk, bátran vissza is tekerhetünk.

Ki is számít rajongónak?

Vannak azok, akik extrém végletekig elmennének kedvenc csapatukért, és minden egyes meccsre elmennek, hogy szurkolhassanak, történjén bármi is. Emellett persze vannak azok, akik talán nem ennyire szenvedélyesek, de igenis élvezik a meccsnézést és nagyon is szívesen beszélgetnek a tegnap esti meccsről, bárhol bárkivel. Aztán persze van egy harmadik csoport is, akik egyszerűen puszta szórakozásból szeretnek sportokat nézni, bármilyen érzelmi elköteleződés nélkül. Mindegyik rajongócsoportnak megvan a maga egyedi viselkedésmintája és hozzáállása a kedvenc csapatukhoz. Legtöbbször azonban rajongónak lenni nem csak annyit jelent, hogy az ember szurkol és meccseket néz. Arról is szól, hogy jelentőségteljes kapcsolatot formáljunk hozzánk hasonló, sport iránt szenvedélyes emberekkel.

Pszichológiai előnyök

A meccsnézés pozitív pszichológiai előnyökkel járhat. Segíthet a stressz és a szorongás csökkentésében, és elősegíti az olyan érzelmek, mint a frusztráció és harag megélését, kiengedését. Nagyszerű tere lehet a barátokkal és családdal való kapcsolódásnak, egy közös élményt nyújt, ami közelebb hozza az embereket egymáshoz. Emellett büszkeséggel tölthet el minket, ha  a kedvenc csapatunk nyer, vagy kellő pontossággal megtippeltük a meccs kimenetelét. Ez a saját önbizalomszintünket és magunkba vetett hitünket is tudja növelni. Valamint, mivel a sport jókedvvel és izgalommal jár, így a mentális jóllétünkre is pozitív hatással lehet.

Közösség teremtése

Ha közösen nézzük a sporteseményeket, közösséget teremtünk. Gyakran, ha összeülnek az emberek meccset nézni, szoros kapcsolatot létesítenek egymással. Ez a közösségérzet érződik a közös rajongásokban, kántálásokban, szurkolásokban, amik a viadalok alatt hangzanak el. Érződik a beszélgetésekben, amik a meccsek előtt és után történnek, érződik az osztott izgalomban amikor nyer a kedvenc csapat, és a csalódottságban, mikor veszít. Nem csak a pályán, de azon kívül is csoda történik: a nézők a sportág vagy csapat iránti közös szeretetük által kapcsolódnak egymáshoz, és egy végtelenül támogató légkört teremtenek, annak ellenére, hogy nem is ismerik egymást. A közösség érzetet erősíti az is, hogy ezek a nézők általában nagyon különböző háttérrel és élettapasztalattal rendelkeznek, mégis, ott és akkor együtt vannak, és egy közös szenvedélyen osztoznak.

A sport azoknak is lehetőséget kínál, akik nem csak a pályán, hanem a lelátón vagy a képernyő előtt is részt szeretnének venni az eseményekben és a közösségben. A sport több, mint csak játék – ez egy közös utazás, ahol az emberek összetartanak és egymásra találnak a szenvedély és az izgalom világában. Ha pedig szeretnél mindig naprakész lenni, hogy mikor, milyen sportközvetítés van, és melyik csatornán, használd a musor.tv online műsorújságot, ahol mindig megtalálhatod a friss és aktuális műsort!

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük