cyclocross kerékpár
Szolgáltatások

Jól teljesít terepen a cyclocross kerékpár!

Az országutakon száguldozni már nem csak autóval és motorral lehet, hanem bringával ugyanúgy. A gyártók olyan egyedi megoldásokat fejlesztettek ki, amikkel jelentős sebesség elérésére van mód, ezért tehát mindenképpen remek befektetésnek számítanak a pedálos rendszerek. A cyclocross kerékpár kifejezetten versenyzésre lett tervezve, de természetesen nem kell indulni vele nagyobb futamokon, mert bőven elég, ha csak magunkból szeretnénk kihozni a maximumot.

Első ránézésre a kevésbé avatott szemnek egyértelműen úgy tűnhet, mintha egy országúti kivitelről lenne szó. Tény, hogy sokban hasonlít erre a cyclocross kerékpár, de mégsem ezen kategóriába sorolható.

Alkalmas ugyanis földutak meghódítására, valamint a havas, durva terepek leküzdésére. Egyedi vázgeometriát kapott a könnyebb vezethetőség érdekében. Gyors reakciókat tesz lehetővé. A cyclocross kerékpár szinte kizárólag tárcsafékkel kapható. Ez a megoldás hatékony megállást biztosít, de csak csínján a karok berántásosával, ha nem akarunk fejre esni.

Egy igazán rendkívüli bringa, amibe nem fér bele 33 milliméternél nagyobb kerék.

A cyclocross kerékpár esetében megéri adni a részletekre, hiszen hosszú időn keresztül kell vele bizonyos testtartásban tekerni, ami nem feltétlenül kényelmes mindenkinek. Rendkívül hasonló hozzá a gravel bike. Alkalmanként képesek egymást helyettesíteni, de azért vannak lényegi különbségek a cyclocross kerékpár javára. Tudjunk meg többet ezekről a kiváló szerkezetekről és tegyük próbára azokat a gyakorlatban. Garantáltan nem bánjuk meg a döntésünket.