kandalló
Webáruház

Innovatív kandalló megoldások

Bizonyos márkák neve egyet jelent a kiváló minőséggel. A Benkel a kandalló gyártás terén a piac igényeihez maximálisan igazodva képviseli magát, a magyar tőkével megalapított és teljes mértékben magyar tulajdonban lévő vállalkozás apáról fiúra szállt az évek során, így a jelenben már egy második generációs cégről beszélhetünk. A hátrahagyott évtizedek alatt hatalmas változások jelentek meg a tüzeléstechnika világában. Az innovációk létrejöttét erősen sürgeti az egyre inkább előre törő öko- és bioszemlélet, továbbá a magasabb hatásfok iránti igény.

Napjainkban már egy kandalló vonatkozásában is EU szabályok alakítják az ismérveket, emellett pedig a folyamatosan módosuló épített környezet is változtat a kritériumok sokaságán. Az épületek szigetelése, a légelszívó rendszerek beépítése, a fűtőtest dizájnjának formálódása, illetve az okosotthonok egyaránt a fűtéstechnika megújítását követelik. A Benkel ezekhez a változásokhoz igazodva alkotja meg egyedülálló készülékeit a Pilisszentlászlón lévő üzemében.

Sütős kandalló a téli fogásokhoz

A dupla funkció egy fűtőtest esetében is aranyat ér. A sütős kandalló egy hasznosítható légfűtéses kandallóbetéttel rendelkezik, aminek a kialakítása során a tűzkamra fölött egy hőhasznosító praktikus sütőt helyeztek el. A sütőrész alatt fekvő samottlap gátat szab az étel leégésének, ez ráadásul könnyedén cserélhető is a belső sütődob kihúzásával. A sütős kandallót rusztikus vagy minimalista megjelenésben is választhatjuk, így a központi éke lehet egy letisztult vagy éppen egy mediterrán hangulatú otthonnak.

A beépítés megkönnyítésének érdekében, a sütődob első része a falazathoz állítható. Amennyiben úgy döntenénk, hogy a termék a konyha és a nappali között elhelyezkedő válaszfalba kerüljön, érdemes azt fordított irányban beágyazni, így a tűztér nyílása a nappali felé, a sütős kandalló ajtaja pedig a konyha felé fog tekinteni. Bármelyik megoldás is szerepeljen az érdeklődésünk középpontjában, a Benkel a legprofibb szempontok alapján kínálja az egyedi fejlesztésű termékeket.