itt
Szolgáltatások

Főzés tippek itt!

Senki sem születik konyhatündérnek, hiszen a finom ételek elkészítéséhez érzék, elméleti tudás és sok-sok gyakorlás szükséges. Sokan már az elején elakadnak és hamar leteszik a fakanalat, mert nem találnak örömöt a főzésben. Olyan is van, aki szeret főzni, azonban a mai rohanó világban időhiány miatt nem tud órákat eltölteni a tűzhely mellett. Ebben a rövid cikkben összegyűjtöttünk néhány olyan főzés trükköt, amely megkönnyítheti a konyhában töltött időt. Itt mindjárt kezdjük a zöldségpucolással, egészen pontosan a hagyma pucolással, amit ugye nem lehet sírás nélkül megúszni. Ehhez van egy nagyon egyszerű és jó megoldás, mindössze annyi a dolgunk, hogy egy kis vizet felforralunk és óvatosan leöntjük vele a hagymát.

A hő hatására a felső rétegek meglazulnak, így gyorsabban és sírásmentesen megússzuk a műveletet. Egy másik tipp, ami szintén hasznos lehet az főképpen a rizs főzésre vonatkozik, ugyanis itt is valószínű sokan megjárták már, hogy főzelék állaga lett a rizsnek. Kinek van ideje arra, hogy egy gyors főzésnél több mint 20 percet várjon a rizsre? Ha előre tudjuk, hogy másnap kelleni fog az ebédhez, akkor áztassuk a vízbe egy éjszakára, pontosan úgy, mint a lencsénél, sokkal gyorsabban fog puhára főni. A fűszerek területén itt nagyon fontos megjegyezni a sózást. Használjunk tengeri sót, ha nincs akkor kósert. Az asztali só jódozott vagy jódozatlan, íze egy dimenziós, éles. A kóser és a tengeri nagyobb szemcsés, kóstoljuk magában, íze teljesen komplex. Sódarálóba töltve használjuk, és ajánlott a tűzhely mellett tárolni.

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük