Szolgáltatások

Foci VB a kezdetekkor és napjainkban

A négyévente megrendezésre kerülő labdarúgó-világbajnokság időszaka valódi kánaán a futball szerelmesei számára. Ezen hónapokban ugyanis a szurkolók izgalmasabbnál izgalmasabb mérkőzéseknek lehetnek szemtanúi, a városokban különböző helyszíneken szerelnek fel kivetítőket, hogy közvetítsék a fontos összecsapásokat, amelyeken a résztvevők közösen izgulhatnak kedvenc csapataik sikeréért. Amennyiben Ön sem szeretne lemaradni a foci vb sorsdöntő meccseiről, fontos, hogy figyelemmel kísérje a közvetítések időpontját!

A labdarúgó világbajnokság mérkőzései egy helyen

A musor.tv online tévéújságának segítségével tudása naprakész lesz az aktuális focimeccsekkel kapcsolatban, hiszen a felületen pár kattintással elérhető a foci vb közvetítés. Oldalunkon keresztül egyszerűen hozzáadhatja Google naptárához a labdarúgó-világbajnokság televíziós műsorait, így telefonja jelezni fog az összecsapások kezdete előtt, és biztosan nem fog lemaradni róluk. Amennyiben mégis ki kell hagynia a várva várt adást, akkor se keseredjen el, a musor.tv platformján ugyanis bármikor visszanézheti az Ön által választott programot.

A foci VB története

Sokak számára meglepő lehet, hogy a labdarúgó-világbajnokság története másfél évszázadra nyúlik vissza, az első nemzetközi meccset ugyanis Nagy-Britanniában játszották, a találkozó során az angol és a skót válogatott csapott össze. Bár ekkor még a világ többi részén nem játszották a futballt, a sport hamar elterjedt a többi országban is. Eleinte a focimeccseket az olimpia keretein belül rendezték meg, a későbbiek során a sportágak külön váltak, az első hivatalos világbajnokságra pedig 1930-ban került sor, melynek Uruguay biztosított helyszínt. Az évek múlásával a nagyszabású rendezvény népszerűsége folyamatosan növekedett, egyre több európai csapat is mérettette meg magát a világkupán. A 30-as évektől a döntőt 16 csapat játszotta, melyet először 24-re, majd 32-re bővítettek.

Selejtezők

A világhírű sportesemény keretein belül a FIFA-tag nemzeti férfi labdarúgó-válogatottak mérkőznek meg az elismerő kupáért, a versenyben 32 csapat vehet részt. A rendezvénynek otthont adó ország csapata automatikusan megmérettetheti magát, a többi ország viszont selejtezőkön küzd meg a részvétel jogáért, amely alól a címvédő csapat sem jelent kivételt. A selejtezőket a 6 kontinens labdarúgó-szövetségei saját maguknak szervezik, csoportokat sorsolnak, és a több fordulós versenyben elért eredmények alapján rangsort állítanak, ami eldönti, mely országok juthatnak ki a világbajnokságra. A 2022-es labdarúgó világbajnokság selejtezőjén 207 ország vett részt, melyek közül 31 csapatot illetett meg a továbbjutás joga. A rendező Katar mellett idén Németország, Dánia, Brazília, Franciaország, Belgium, Horvátország, Spanyolország, Szerbia, Anglia, Svájc, Hollandia, Argentína, Irán, Dél-Korea, Japán, Szaúd-Arábia, Ecuador, Uruguay, Kanada, Ghána, Szenegál, Portugália, Lengyelország, Tunézia, Marokkó, Kamerun, az Egyesült Államok, Mexikó, Wales, Ausztrália, és Costa Rica mérhetik össze erejüket a világbajnoki címért.

Sorsolás

A foci vb csoportkörének sorsolását 2022. áprilisában végezték el Dohában, melynek során a 32 csapatot 4 kalapba sorolták be az előző évi FIFA-világranglista alapján. A 4 kalapot további csoportokra osztották, így jött létre 8 csoport, melyek mérkőzéseinek időpontját már tavasszal közzétették. Csoportonként az első két csapat jut tovább a nyolcaddöntőbe, melyek győztesei a negyeddöntőbe kerülnek be, ezt követi az elődöntő, majd a várva várt döntő küzdelem. A világbajnokság bronzmérkőzését az elődöntő két vesztes csapata játssza, melynek tétje a a VB harmadik helye.

Az izgalmas labdarúgó találkozók mellett a Műsor.tv számos más olyan érdekes csatorna aktuális programjait kínálja, mint az Animal Planet, a Viasat History, vagy a Discovery Channel, így nem csak a focirajongóknak érdemes ellátogatni weboldalunkra.

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük