frottír anyag
Webáruház

Erős nedvszívó a frottír anyag

Kedvelt a pamutból készült puha, hurkos felületű szövet. Érthető, hiszen a frottír anyag selymes tapintású és még jó nedvszívó is. Nemcsak a szállodákban kiváló, hanem az otthonokban is. Készíthető belőlük ágynemű és lepedő is, ami a hidegebb évszakokban szinte elengedhetetlen. Ez a kelme akkor a legjobb, ha 100%-ban pamut, mert akkor a legerősebb a nedvszívó képessége. A frottír anyag alkalmas fürdőköpeny, törölköző és fürdőszobai kád elé való kilépőkhöz is. Ez a szövet képes körülbelül 500 mosásnak ellenállni, csak utána kezdi elveszíteni a bolyhosságát.

Ha az előírt mosási hőmérsékletet tartjuk, akkor sokáig megmarad az élénk, ragyogó színe is. Mindössze annyi, amire figyelni kell, hogy nem szabad túl sok mosóport használni, mert akkor megkeményedik és kifakul. Mivel ez az anyag kiváló nedvszívó és légáteresztő, akár nyárra is készülhet belőle vékony takaró. A frottír anyag ára elérhető, környezetbarát és strapabíró is, már szinte születésünktől fogva ajánlható a használata, a lágy tapintása miatt.

Ajándékok is készülhetnek textilnyomtatással

Fantasztikus meglepetés lehet az egyedi póló, amin az ajándékozott neve vagy a fotója van megjelenítve. A textilnyomtatás pompás technika, amivel szó szerint bármilyen színt és mintát rá tudnak nyomni egy anyagdarabra. Ezzel az eljárással készített póló nem töredezik, a szövet tartós marad. Költséghatékony, emellett ellenáll a sokszori mosásnak. A textilnyomtatás kiváló ötlet akár ruhákhoz, akár ágyneműhöz. A festékanyag a textilszálakban rögzül, tisztításkor benne marad, nem lehet levakarni, nem pattogzik le, mert a szövet része lett.

A transzferes textilszublimáció alkalmazásával, magas poliészter tartalmú szövetre jó színminőségben lehet alkotni, mert az ilyen szálakban a festék hibátlanul megtapad. A textilnyomtatás eredménye gyönyörű, élénk és tartós, sok színt és színátmenetet tartalmazó képek megjelenítésére is tökéletes. Mi csak kitaláljuk, mire vágyunk, elvisszük az ötletet egy szakemberhez, aki megalkotja. A legjobb az egészben, hogy teljesen egyedi dolgok készülnek így.