kerti öntöző
Szolgáltatások

A vízzel nagyon takarékos a kerti öntöző

A modern locsolórendszerek a teljes hatékonyságot, a feladatok emberi felügyelet nélküli elvégzését és persze a víztakarékosságot is biztosítják. Egy jól megépített kerti öntöző pontosan akkor locsol, amikor a növényeknek a legnagyobb szükségük van a vízre, illetve pontosan oda és pont annyi jut belőle, ami pozitívan hat a növények fejlődésére.

Mindez azt jelenti, hogy azokban a napszakokban történik a locsolás, amikor a legalacsonyabb a párolgási veszteség. A helyes kialakításnak köszönhetően a kerti öntöző képes eljuttatni a vizet arra a területre, amit megcélozott a tulajdonos. A modern rendszerek ismérve még az, hogy teljes mértékben a kert adottságaihoz igazíthatók.

Mivel nincs két egyforma terület, ezért a talajviszonyok sem egyformák. Ebből kiindulva érthető, hogy a kerti öntöző minden részletének passzolnia kell a zöld terület tulajdonságaihoz. Az összes tényezőt kielemezve kell megtervezni a locsolórendszert.

A mai víztakarékos kerti öntöző típusok egyben automata működésűek is. Ennek köszönhetően az optimális locsolási időpontokban történik az öntözés. A késő esti órák, valamint a kora hajnaliak bizonyulnak a legideálisabbnak. Szerencsés módon ezek az időpontok a növények vízfelszívásával is megegyeznek.

Offline és online öntöző bolt

Kétség sem fér hozzá, hogy manapság már minden egyes áruháznak van online felülete is. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a megszokott módszerekről le kell mondani. A Vízöntők BT hisz ebben és ezért is kínálja az öntöző bolt termékeit egy valódi, offline helyen is, ahol a lényeg a vevőkkel való személyes kontaktuson van.

Ennek legfőbb oka az, hogy az öntözőrendszer szaküzletünkbe érkező végfelhasználók szinte kivétel nélkül kérdésekkel érkeznek. Sajnos sok online öntöző bolt válaszára sokat kell várni, így napokba is telhet pontosan tisztázni, hogy mi a baj és arra mi a megoldás. Nyilván egy locsolórendszer esetében, amire kihatnak az időjárási körülmények, nem lehet napokig várni a megoldásra. Az öntöző bolt ezért is áll rendelkezésre tanácsokkal és offline segítséggel.