PLC vezérlés
Szolgáltatások

A PLC vezérlés kulcsfontosságú szerepe az elektronikus gépeknél

Napjainkban a rohamosan fejlődő technológiának köszönhetően az emberi erőt egyre inkább gépi erővel helyettesítjük. Olyan helyzetekben, amikor az áramszolgáltatás akadályba ütközik, kitűnően használhatók az automata dízelgenerátorok. A PLC vezérlés működtetése elengedhetetlen például a távközlés területén, de kórházak, iskolák, elektromos üzemek megbízható elektromos áram ellátását is képesek biztosítani vészhelyzetek estén.

A PLC vezérlés fontos szerepet tölt be olyan felhasználási területeken is, mint a mezőgazdasági járművek, vízszivattyú, hőszivattyú, kompresszor, aggregátor, generátor automatikus működtetése. Az automata vezérlés lényege, hogy emberi beavatkozás nélkül képesek önálló működésre, elindulnak ha rendellenességet tapasztalnak és leállnak, ha a tápfeszültség normalizálódik.

A PLC vezérlés előnye a megbízható teljesítmény, az alacsony működtetési költség, a nagy sebesség és a kis helyigény. Programozásához egyedi logikai nyelv szükséges, az automata működést a belső időzítő, a számláló, az I / O relé és belső memória teszi még hatékonyabbá.

Gyors és megbízható PLC javítás akár hétvégén is

Sajnos minden elektronikusan működtetett rendszerben keletkezhet hiba.  Ezeket a berendezéseket az esetleges áramszünetek, áramkimaradások, túlmelegedés, elektromágneses interferenciák vagy a túl nedves környezet fizikailag károsíthatja, tönkreteheti.  A PLC vezérlőrendszerek meghibásodásának súlyos következményei lehetnek, ezért alapvetően fontos a hiba gyors diagnosztizálása és a minél sürgősebb PLC javítás.

A plc-program.hu szakemberei a 20 éves tapasztalatuknak köszönhetően a legnagyobb profizmussal állnak a hozzájuk fordulók segítségére akár hétvégén is, hiszen a meghibásodás rendkívül költséges lehet, ha hosszú állásidőre kényszerítik a gépeket.

Biztonság szempontjából is fontos a lehető leggyorsabb PLC javítás, hiszen a leállás nemcsak a gépek teljesítményét befolyásolja negatívan, hanem a biztonsági funkciókat ellátó PLC technológiai folyamatok működésében is zavart eredményezhet. Ezért a PLC javítás a hiba okának feltérképezésével oldható meg leggyorsabban és leghatékonyabban.