avira
Szolgáltatások

A legfontosabb tudnivalók az Aviva módszerről

Az Aviva-módszert Izraelben fogant meg a magyar származású Aviva Gabriella Steiner fejében, aki foglalkozását tekintve balerina és gyógytornász. Az Aviva gyakorlatokat rendszeresen végzők azt állítják, hogy sikerül megőrizni intim testrészeik egészségét.

Köztudott, hogy a testmozgás kedvezően hat az egész szervezetre. Az 1966-ban felfedezett módszert kezdetben csak a termékenységi problémák megoldására használták, ám később, több évtizedes kutatás és megfigyelés után sikerült egy olyan komplex gyakorlatsort létrehozni, melyet a nők széles körben alkalmazhatnak.

Az Aviva módszer hívei azt állítják, hogy nem csak a termékenységi zavarokra nyújt megoldást ez a módszer, hanem a gyakorlatok a petefészek-ciszták gyógyulását is elősegíti, szabályozza a menstruációs ciklust, megszünteti a menstruációs fájdalmakat, hormonális egyensúlyt eredményez, kellemetlen tünetekkel nélküli menopauzát ígér, megszünteti a vizelet inkontinenciát is, megőrzi az intim zóna egészségét, stabilizálja a testsúlyt és hozzájárul az általános jólét megteremtéséhez. Ez a módszer kezdetben csak a nőknek szólt, ma már a férfiak is gyakorolhatják.

Amikor menstruációs görcsök gyötörnek és fájdalomcsillapító tabletta után nyúlnál, vagy tehetetlenül a takaró alá menekülnél, érdemes tudnod, hogy egy hatékonyabb eszköz is a rendelkezésedre áll.

Az Aviva módszer egy olyan gyakorlatsort jelent, melyet kiválasztott dalokra lehet végezni, minden egyes mozdulatot a megfelelő ritmusra, “hormonális táncnak” is nevezik. Ez a 32 perc alatt végzett 18 gyakorlat kifejezetten a nők számára lett kifejlesztve. Minden gyakorlat különböző fiziológiai funkciót céloz meg, de egyedi gyakorlatok is végezhetők konkrét panaszok megszüntetésére. Ezek a gyakorlatok nem pusztán gyors segítséget jelentenek, rendszeres gyakorlás mellett nem csak a tüneteket, hanem a probléma gyökerét veszik célba, tehát érdemes utánajárnod ennek az Aviva módszernek.

Mit kell tudni az Aviva gyakorlatokhoz rendelt zenéről?

A dalokat Aviva Steiner választotta ki, a módszer fejlesztésekor a 60-80-as években. Emiatt talán elavultnak tűnhetnek, de törvényesen engedélyezve vannak a tanfolyamokra és órákra. Nagy jelentőséggel bír, hogy Aviva Steiner úgy választja a dalokat, hogy azok megfeleljenek az egyes gyakorlatok ritmusának és hosszának. A gyakorlatok természetesen zene nélkül is elvégezhetők, de a dalok könnyebbé és hatékonyabbá teszik őket.

Ezt a módszert egy oktatóval együtt kell elsajátítani, annak érdekében, hogy megfelelő módon rögzüljenek. Az oktatás általában egy egész napos munkaműhely keretében zajlik. Az oktató segít azonosítani a test azon pontjait, melyekkel majd dolgozni fognak, elmagyarázza a gyakorlatokat, és némi háttérismeretet szolgáltat anatómiáról, fiziológiáról, gondoskodik arról, hogy minden résztvevő helyesen végezze el a gyakorlatokat. Miután megértette és elsajátította a gyakorlatok minden kis részletét, képes lesz otthon egyedül is hetente egyszer vagy kétszer végezni ezeket.

A gyakorlatok nem ajánlottak a méhen belüli fogamzásgátlót használó nőknek és terhesség alatt sem. 17 éven aluli lányoknak sem tanítják, Aviva Steiner szerint a pubertás kor befejezése után ajánlott elkezdeni ezeket a gyakorlatokat. Minden oktató szigorúan ragaszkodik ezekhez az irányelvekhez, ezért is nem készülnek videós anyagok, hogy az érdeklődők csakis a megfelelő körülmények között sajátítsák el ezt a módszert.

 

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük