2017. szeptember 23., szombat - Tekla
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha

Kultúra

Az alkotó ember játéka

Vízvári József @ 2015.11.10. 18:17

« Előző Következő »

W. Kovács Ágnes rajzaiból, grafikáiból nyílt kiállítás a Halis István könyvtárban 2015 november 9-én.

A kiállítás bevezetőjeként Kardos Eszter, a Csillagok aranya című énekét hallgatták meg az érdeklődők, a Mozartról szó musicalból. A kiállítást Czuppi Gyula, a könyvtár igazgatója nyitotta meg. Majd Nyakó Melinda, a képi kifejezések szakértője mesélt a kiállítás látogatóinak — akik között nagyon sok fiatal is eljött erre a kiállításra — arról, hogy az alkotó tevékenység az alkotó ember játéka. Akkor válik alkotóvá az ember, amikor az ember elkészít egy rajzot, grafikát, valamit létrehoz, és örömét leli benne. Majd Horváth István Radnóti-díjas versmondó Horváth István Tornyot raktam című versét mondta el.

W. Kovács Ágnes Szombathelyen született, és Nagykanizsán dolgozó művész. Az ő belső világát tükröző rajzok egyéni, sokszor az információs bennszülött webes közösség ízlés, és gondolatvilágában fogantak. A művész a felhasználáson túl továbbfejleszti a pop-art motívumait, és olyan vizuális hálózatot készít, amely meghökkenti és elgondolkodtatja a szemlélőt. Ezen a kiállításon több stílus látható: fekete-fehér filcrajzok és számítógépes grafikák is. A főként kézi rajzos kis teremtmények, tárgyak, hosszasabb szemlélődésre késztethetik a fiatalabb és az idősebb befogadót, ugyanakkor méltán lehetnek kedvesek a fiataloknak, amikor pecsétnyomón, füzetborítón, csomagolópapíron vagy CD-borítón köszönnek vissza ránk.

A kiállítás 2015. november 9-e és december 3-a között tekinthető meg a Halis István Városi Könyvtárban.
A kommentelést lezártuk.

Lap tetejére